File: /volume1/@appstore/StorageAnalyzer/ui/help/csy/manage_profiles.html
<!DOCTYPE html>
<html class="img-no-display">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" >
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
<title>Storage Analyzer</title>
<link href="../../../../help/help.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<link href="../../../../help/scrollbar/flexcroll.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
<script type="text/javascript" src="../../../../help/scrollbar/flexcroll.js"></script>
<script type="text/javascript" src="../../../../help/scrollbar/initFlexcroll.js"></script>
</head>
<body><h1>Správa profilů sestav</h1>
<p>V části <strong>Analyzátor úložiště</strong> > <strong>Profil sestav</strong> je možné vytvářet a upravovat naplánované úlohy vytváření sestav o využití svazku.</p>
<h4>Vytvoření úlohy sestavy:</h4>
<ol>
<li>Kliknutím na možnost <b>Vytvořit</b> otevřete průvodce.</li>
<li>Zadejte název nové úlohy sestavy a zadejte e-mailovou adresu, na kterou chcete sestavu odesílat.</li>
<li>Chcete-li, aby systém pravidelně analyzoval využití svazku, zaškrtněte políčko <b>Vytvářet sestavy podle plánu</b> a nastavte plán.</li>
<li>Chcete-li, aby systém starší sestavy automaticky odstraňoval, zaškrtněte políčko <b>Maximální počet uchovávaných sestav</b> a nastavte maximální počet sestav, které chcete uchovat.</li>
<li>Vyberte, které položky sestavy by měla úloha sestavy analyzovat. Podle výchozího nastavení jsou vybrané všechny položky.</li>
<li>Vyberte, které sdílené složky by měla úloha sestavy analyzovat: <b>Analyzovat všechny stávající i budoucí sdílené složky</b> nebo <b>Analyzovat pouze určité sdílené složky</b>. Chcete-li do úlohy sestavy zahrnout šifrované sdílené složky, přesvědčte se, že jsou tyto složky již připojené.</li>
<li>Chcete-li, aby úloha sestavy vyhledávala duplicitní soubory, zaškrtněte políčko <b>Při generování sestav vyhledat duplicitní soubory</b> a nastavte maximální počet duplikátů, které mají být v sestavě uvedeny. Chcete-li analýzu urychlit, můžete ignorovat název souboru nebo čas úpravy.</li>
<li>Chcete-li, aby úloha sestavy analyzovala soubory vlastněné konkrétními uživateli, zaškrtněte políčko <b>Poslední soubory těchto uživatelů podle skupiny souborů</b> a zadejte uživatele.</li>
<li>Nastavení uložíte kliknutím na možnost <b>Hotovo</b>.</li>
</ol>
<div class="section"><h4>Poznámka:</h4>
<ul>
<li>Více e-mailových adres vzájemně oddělte stisknutím klávesy <strong>Enter</strong>/<strong>Return</strong> po zadání každé e-mailové adresy.</li>
<li>Pokud zadáváte uživatele, jejichž soubory budou uvedeny individuálně podle skupin souborů, stiskněte po zadání každého uživatele klávesu <strong>Enter</strong>/<strong>Return</strong>.</li>
<li>Sestava <strong>Soubory podle skupiny souborů</strong> bude obsahovat seznam následujících typů souborů:<br /> Zvuk, soubory bitové kopie disku, dokumenty, spustitelné soubory, obrázky, videa, webové stránky, zazipované soubory a další.</li>
<li>Část sestavy <strong>Velké soubory</strong> obsahuje seznam největších 200 souborů na stránce sestavy využití nebo největších 200 souborů na celé stránce sestavy.</li>
<li>Při vytváření nové sestavy nelze znovu použít název odstraněné úlohy sestavy. Důvodem je to, že složka odstraněné úlohy sestavy, která má stejný název jako úloha sestavy, stále v cílové složce, tzn. v umístění, které jste určili pro ukládání sestav, existuje. Chcete-li použít stejný název pro novou úlohu sestavy, odstraňte nejprve složku staré úlohy sestavy nebo změňte umístění ukládání sestav. Podrobnější informace naleznete v následujících částech <strong>Změna umístění pro ukládání sestav</strong> a <strong>Odstranění úlohy sestavy</strong>.</li>
</ul>
</div>
<div class="section"><h4>Složka synoreport:</h4>
<ul>
<li>Když vytvoříte úlohu sestavy, systém v cílové složce označené jako umístění úložiště pro sestavy automaticky vytvoří složku s názvem <b>synoreport</b>. Pro každou vytvořenou sestavu se ve složce <b>synoreport</b> vytvoří vyhrazená složka se stejným názvem jako název úlohy sestavy.</li>
<li>Tato složka je z analýzy vyloučená, protože v průběhu provádění úloh sestav její objem narůstá a obsahuje všechny sestavy. Proto by se výsledek analýzy mohl lišit od skutečného využití sdílené složky (přibližně o několik set GB, záleží na využití uživatelem).</li>
</ul>
</div>
<h4>Změna umístění pro ukládání sestav:</h4>
<ol>
<li>Klikněte na možnost <strong>Nastavení</strong>.</li>
<li>Výběrem nové cílové složky změňte umístění, kam se budou sestavy ukládat.</li>
</ol>
<h4>Přidání vlastních přípon souborů odpovídajícímu typu souboru:</h4>
<ol>
<li>Klikněte na možnost <strong>Nastavení</strong>.</li>
<li>Vyberte stránku <strong>Typ souboru</strong>. </li>
<li>Vyberte kategorii a přidejte vlastní přípony souborů.</li>
</ol>
<div class="section"><h4>Poznámka:</h4>
<ul>
<li>Přípony souborů mohou obsahovat pouze malá písmena, číslice a znak „-“.</li>
</ul>
</div>
<h4>Úprava úlohy sestavy:</h4>
<ol>
<li>V seznamu vyberte úlohu sestavy a klikněte na možnost <strong>Upravit</strong>.</li>
<li>Kliknutím na jednotlivé karty upravte nastavení úlohy.</li>
</ol>
<h4>Odstranění úlohy sestavy:</h4>
<p>V seznamu vyberte úlohu sestavy a klikněte na možnost <strong>Odstranit</strong>.</p>
<div class="section"><h4>Poznámka:</h4>
<ul>
<li>Když ze seznamu na domovské stránce aplikace Storage Analyzer odstraníte úlohu sestavy, odstraní se pouze profil sestavy, její vyhrazená složka ale bude i nadále existovat. Chcete-li odstranit složku sestavy, přejděte do stanovené cílové složky > <strong>synoreport</strong> a odstraňte složku s názvem sestavy.</li>
</ul>
</div>
<h4>Zobrazení starších sestav:</h4>
<ol>
<li>V seznamu vyberte úlohu sestavy a klikněte na možnost <strong>Sestava</strong> > <strong>Zobrazit starší sestavy</strong>.</li>
<li>Zobrazí se okno, ve kterém je možné kliknutím na položku zobrazit sestavu vytvořenou v určeném čase.</li>
</ol>
<h4>Okamžité spuštění analýzy:</h4>
<p>V seznamu vyberte úlohu sestavy a kliknutím na možnost <strong>Vytvořit sestavu</strong> vytvořte sestavu na vyžádání.</p>
<h4>Pravidelné shromažďování historie využití svazku:</h4>
<p>Ve výchozím nastavení se data o využití svazku shromažďují při každém vytvoření sestavy Využití svazku a při spuštění systému. Kromě výše uvedených případů je možné také nastavit nový plán shromažďování historie využití. Provedete to kliknutím na možnost <strong>Nastavení</strong>, zaškrtnutím možnosti <strong>Shromáždit historii využití svazku podle plánu</strong> a nastavením času.</p>
<div class="section"><h4>Poznámka:</h4>
<ul>
<li>Historie shromažďovaná ve zde naplánovaném čase se bude používat hlavně pro účely a jako zdroj trendů využití v části <strong>Využití svazku</strong>. Pokud je tato možnost povolena, zobrazí se spojnicový graf, který zobrazuje trendy využití svazku a změny v průběhu času; pokud ne, zobrazí se místo něho sloupcový graf s aktuální hodnotou využití v procentrech.</li>
</ul>
</div>
<h4>Kontrola úlohy sestavy:</h4>
<p>Dvojitým kliknutím na požadovanou úlohu sestavy nebo kliknutím na možnost <strong>Analyzovat tuto úlohu sestavy</strong> (ikona <strong>></strong>) vedle požadované úlohy sestavy otevřete její stránku analýzy. Další informace se nacházejí v kapitole <a href="view_reports.html">Zobrazení využití a sestav</a>.</p></body>
</html>